виза при покупке недвижимости
как самому построить дом
Menu
A+ A A-

Инструкции за ползване

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРАВИЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЧАСОВНИК
Настройка на часа:
Коронката има две позиции – първа позиция (първо издърпване) и втора позиция (второ издърпване)
За настройка на часа издърпайте коронката на втора позиция и въртете коронката да настроите часа. След това набийте коронката навътре до нормална позиция.
Настройка на датата:
Издърпайте коронката на първа позиция и настройте датата с въртене на коронката.
След това набийте коронката навътре до нормална позиция.
Важно – избягвайте настройка на датата, докато стрелките сочат 9:00 p.m. –  1:00 a.m. Това са часовете, в които механизмът се подготвя и осъществява обръщането на датата.
Полезно: За правилното обръщане на датата през нощта е необходимо коректно настройване на часа, в противен случай датата ще обръща на обяд вместо през нощта. Ако модела часовник няма 24-часова индикация за часа (както в случая), с която да се ориентирате дали стрелките сочат час a.m или p.m, може да използвате следния лесен начин за настройка:
Първо настройте стрелките на часовника да сочат например 7 часа
След това настройте датата на предния ден от текущия (Пример: ако днешна дата е 24-ти, настройте на 23-ти)
След това отново въртете стрелките, като следите кога ще обърне датата (това ще означава, че показанието е през нощта). След като датата обърне на текуща, настройте стрелките на точен час, като по този начин вече ще знаете, че първият пълен оборот на стрелките по циферблата са показания през деня (a.m.), а вторият пълен оборот на стрелките по циферблата са показания през нощта (p.m.)
Използване на хронометъра (хронографа)
Капацитетът на хронометъра е 12 часа, което означава, че можете да измервате стойности до 11 часа, 59 минути и 59 секунди. Часовете са представени в скала от 0-12 и се намират да позицията на 9 часа на циферблата. Минутите са представени в кръг в скала от 60 и се намират на позицията на 12 часа на циферблата. Секундната стрелка на хронографа е голямата стрелка с червен край.
Измерване на изминало време:
Натиснете горния ляв бутон, за да започнете измерване
Повторното натискане на горния ляв бутон стопира хронометъра
Можете да подновите текущото измерване чрез натискане на горния ляв бутон отново
За да рестартирате (нулирате) хронометъра, натиснете долния ляв бутон

Вход or Регистрация